SVETOVNO PRVENSTVO IPO 2016 V NOVI GORICI
ponedeljek, 26 september, 2016

V času od 14. do 18. septembra 2016 je v Novi Gorici potekalo Svetovno prvenstvo IPO 2016, ki se ga je na podlagi opravljenih kvalifikacij udeležil tudi član našega društva Tomaž Bartol s psom Tibom. Na tem mestu je prav, da povemo, da je tekmovanje po programu IPO med pasjimi disciplinami najtežje.

Prvenstva se je udeležilo 128 psov z vsega sveta. Konkurenca je bila precejšnja, zaradi slabega vremena pa tudi pogoji niso bili povsem enaki za vse tekmovalce, predvsem na sledi, kjer so nevihte izpirale sledi, še posebej tiste, ki so bile postavljene na strmih pobočjih.

Na njegovih nastopih smo ga podprli tudi člani našega društva, ki smo navijali zanj tudi s pomočjo transparenta. Vzdušje na stadionu je bilo fantastično.

Tomaž je osvojil 34. mesto. Svoje tekmovanje je takole opisal:

V celoti sem z rezultati zadovoljen, jaz in pes sva na tekmovanju dala od sebe vsak svoj maksimum. Če pa pogledam posamezne discipline, sem na sledi pričakoval nekaj več. Pes je sledil zelo dobro, zato me je število točk, ki je bilo precej nižje od pričakovanih, precej presenetilo. Po opravljenem sledenju je sodnik najino delo ocenil veliko bolje, kot pa je to potem izrazil s številom točk. Je pa res, da je ocena kljub določenim smernicam še vedno zelo subjektivna.

To, da smo tekmovali na domačih tleh, je bila nas zagotovo velika prednost. Psa sem po nastopu vsak dan lahko odpeljal v domače okolje, ki ga je vajen in v katerem se lahko odpočije. Večkrat nam je bilo tudi omogočeno treniranje na stadionu, kjer je svetovno prvenstvo potekalo. Seveda pa ne smemo pozabiti še zvestih navijačev, ki so nam s svojo energijo pomagali v boju za čim boljšo uvrstitev in nas postavili ob bok najboljšim v tem športu.

Tekmovanje je bilo odlično pripravljeno, potekalo je brez neprijetnih prekinitev, razen takrat, ko jo je zagodlo vreme, na katerega pa organizatorji žal niso mogli vplivati. Edino kar me je zares motilo, je bilo to, da pri sodnikovi razlagi ocene ni bilo prevoda v slovenščino, do česar smo vsi slovenski tekmovalci in gledalci na tribunah imeli vso pravico, saj je tekmovanje potekalo v Sloveniji.

Tibo je bil od vseh psov zagotovo med najmlajšimi, zato sem na najino uvrstitev zelo ponosen. Časa za boljše uvrstitve imava vsekakor še dovolj.

Prvenstva so se udeležili še:
Mojca Tominc, ki je osvojila odlično 4. mesto,
Miloš Kovač, ki je osvojil 40. mesto,
Ivan Polesnik, ki je z izredno slabimi pogoji na sledi, zasedel 97. mesto.

Nasploh je slovenska reprezentanca opravila odlično delo, saj je ekipno osvojila 5. mesto, kar je zagotovo odličen rezultat in za kar gredo iskrene čestitke vsem skupaj in vsakomur posebej.

DRŽAVNO PRVENSTVO ŠOLANIH PSOV 2015, SLOVENSKA BISTRICA
sreda, 4 november, 2015

V Slovenski Bistrice je od 23. 10. do 25. 10. 2015 potekalo Državno prvenstvo šolanih psov. Iz našega društva sta se ga udeležila Simona Komac in Tomaž Bartol. Tekmovala sta po programu IPO 3 in osvojila 2. in 3. mesto. Tomaž je osvojil tudi najvišje število točk na sledi.

2. mesto: Tomaž Bartol s Tibom, 3. mesto: Simona Komac z Ajšo

Tekmovalca in navijači KD Naklo


UROŠ IN BONI DRUGA NA TEKMI ZA POKAL SLOVENIJE
sreda, 14 oktober, 2015

V soboto 19. septembra 2015 se je zaključilo agility tekmovanje za Pokal Slovenije. Točke je osvajalo 333 tekmovalcev iz 6 različnih držav. Na stopničke z 2. mestom v A2 Medium se je uvrstil Uroš Gosar z Bony. Urša Zabret z Billom se je uvrstila v A1 Large na 8. mesto oz. v A2 Large na 28. mesto, Lara Košnjek z Dukom se je uvrstila v A1 Large na 34. mesto, Dora Štros z Glorio May se je uvrstila na 23. Mesto v A2 Small. (Foto: Urška Mavec)

Stran 1 od 212»